Naar het voortgezet onderwijs…

Op naar het voortgezet onderwijs… Daar komt er allerlei nieuws op je pad. Laat ons je helpen je weg te vinden…

Regelmatig starten er bij WijzeWereld workshops en bijeenkomsten geschikt voor jongeren in wisselende leeftijden en voor volwassenen. De startdata kunt u via het onderstaande contactformulier opvragen.

Workshops:

  • Flashcards, hoe gebruik je ze om goed te leren? Flashcards zijn kaartjes waarop je handige aantekeningen kunt maken. De kaartjes zijn aan een ring (een soort van sleutelring) te bevestigen zodat je ze overal mee naar toe kunt nemen om de stof nog door te nemen. Makkelijk te gebruiken bij bewegend leren. Je leert de flashcards op een handige manier in te vullen, ze op een slimme manier te ordenen en ze op verschillende manieren te gebruiken. 
  • Mindmap, waarom? (geschikt voor leerlingen in het voortgezet onderwijs). In deze workshop vertel ik leerlingen waarom het handig is een toets te leren met behulp van een mindmap. We bekijken goede (en slechte mindmaps) en gaan testen hoe de stof van een mindmap makkelijker in je hoofd blijft zitten. Heeft u interesse? Stuur dan een mail, ik zal deze zo snel mogelijk beantwoorden.

  • Hoe maak je een goede mindmap? In vijf bijeenkomsten leer ik je een goede, bruikbare mindmap te maken. Je zult merken dat het zeer effectief is bij het leren!

  • Brugklastraining. Inmiddels weet je waarschijnlijk naar welke school je na groep acht zult gaan. Dit is voor velen best een spannende stap. In vijf bijeenkomsten van een uur bereid ik je voor op wat er allemaal komen gaat in de brugklas. Zo zal je meer zelfverzekerd de grote vakantie ingaan!

Bijeenkomsten:

  • Help, mijn kind gaat naar het voortgezet onderwijs… Samen met andere ouders praten we over het voortgezet onderwijs en over wat uw kind allemaal te wachten staat. Ik geef tips over hoe hier als ouders het best mee om kan worden gegaan. Ook kunt u alle vragen stellen die u kunt bedenken en ervaringen uitwisselen. 

  • Het belang van goede huiswerk begeleiding (thuis of extern). Waarom is het belangrijk uw kind vanaf de eerste dag op het voortgezet onderwijs te begeleiden bij het maken van het huiswerk?

Data op aanvraag.

Vragen kunt u kwijt in het onderstaande contactformulier.